2007

Proiecte 2007

Rotarienii bacauani in vizita in Olanda

In perioada 20 – 27 oct 2007 11 prieteni rotarieni au vizitat doua cluburi rotariene prietene din Olanda.
In 22 octombrie am participat la intalnirea saptamanala a clubului RC Eindhoven, club infiintat acum 80 de ani de personalitati ale societatii Philips; Fritz, singurul fiu al familiei Philips a fost membru al acestui club pana la moartea sa in 2005. Intre cluburile noastre s-a statuat deja o legatura speciala inca din anul 2006.
In 25 octombrie 2007 am participat la intalnirea saptamanala a clubului RC Arnhem-Rijn . Evident discutia s-a axat pe proiectul comun pe care-l realizam anual incepand cu 2004, respectiv ” Tabara de pictura de la Tescani”.

Intalnire internationala intre rotarienii din patru tari

„A fost odata….” poate asa ar trebui sa incepem scurta poveste despre acest proiect inceput a fi gandit la inceputul anului 2006 . Amanunte se pot citi si vizualiza la ” Maching Grants” – Proiect CUBUS Margineni.
Efectul contructiei acestui proiect a fost legarea unei prietenii minunate intre 4 cluburi rotariene din 4 tari : Austria, Germania, Danemarca si Romania.
Grupul prietenilor nostri a fost format din 16 persoane dintre care importante personalitati in lumea rotariana din tara lor.
Seara comuna s-a petrecut la Pensiunea Moldavia din Bacau. S-au facut schimburi de cadouri simbolice.

Predarea stafetei

In fiecare an , la finele lunii iunie , toate cuburile Rotary din intreaga lume procedeaza la transmitera „insemnelor puterii” ( colanul, ciocanul si clopotul) de la President la Incomming President, acesta din urma devenind Presedinte pentru anul rotarian respectiv.
La 30 iunie 2007 , d-l Stoica Dan – Presedinte RC Bacau 2006-2007, impreuna cu echipa sa de conducere, a predat ” insemnele puterii” d-lui Lefter Cristian.
Echipa d-lui Lefter Cristian este formasta din : Incoming President – Sorin Petrescu, Secretar- Lena Condrut, Protocol – Eugent Burca, Vicepresedinte- Iulian Boghiu, Trezorier
Le dorim mult succes in anul rotarian 2007-2008

Tabara de pictura Tescani 2007

In perioada 30 iunie-9 iulie 2007 s-a organizat la Centrul de Cultura George Enescu – Tescani , a III -a editie a taberei de pictura pentru tineri.
Tinerii participanti au fost selectati din mai multe licee din Bacau de catre d-na profesor Livia Cretu si Sorin Petrescu.
La tabara au participat si doi tineri selectionati de Rotary Club Kiev ( Alexandra si Evghenie) , un tanar din Chisinau ( Pavel) si doua tinere de la Centru Sfanta Maria din Barati.
Rotary Club Arnhem-Rijn Olanda , coorganizator la fiecare editie a taberei , l-a desemnat pe Bram Hendriks, student in anul III la Universitatea de Arta din Arnhem, pentru a ajuta la perfectionarea tinerilor pictori.
Cel care a fost considerat cel mai bun pictor in acest an a primit un premiu : dreptul de a participa gratuit la tabara de pictura care se va organiza la Chisinau.
In cele 10 zile petrecute de catre tineri la Tescani, au fost organizate si actiuni deosebite , cum ar fi : piesa de teatru „Florin si Florina” sustinuta pe scena de la Tescani de catre actori ai teatrului George Bacovia din Bacau si o excursie la manastirile din zona Moldovei.

Galerie foto

Vizita delegatiei Rotary Club Geras-Waldviertel
In primavara anului 2006 d-l Werner Merkle a avut initiativa a ne propune implementarea unui proiect pentru tinerii din comuna Margineni , judetul Bacau. Acest proiect consta in dotarea unei sali cu calculatoare, xerox, videoproiector, imprimante, mobilier,etc pentru a ajuta tinerii sa se familiarizeze cu tehnologia informatica.
Pana la finalizarea acestui proiect , estimata a se intampla in luna octombrie 2007, o delegatie a clubului din Austria a vizitat clubul nostru. Delegatia a fost formata din Werner Merkle, Christoph Demuth and Harald Oppeck.
Pentru ca au fost impresionati de realizarile din zona noastra prietenii nostrii au hotarat sa revina in octombrie cu o delegatie de 16 rotarieni din care vor face parte si doi fosti guvernatori, din Austria si Danemarca.

Ajutor pentru o comuna ramasa fara apa potabila
Din cauze complexe, printre care si seceta din ultima perioada , comuna Perieni din judetul Vaslui a ajuns in situatia de a nu mai avea surse de apa potabila. Multe organizatii nonguvernamentale sau implicat in a ajuta satenii din comuna Perieni. La initiativa d-lui Lica Barbu ,membru al clubului nostru si patronul societatii care produce marca Apaprima, s-a organizat un transport de apa minerala plata imbuteliata la bidoane de 19 litri.
Pentru buna desfasurare a acestei actiuni s-a primit si sprijinul Rotary Club Barlad .

Programul YEP

Un grup de tineri participanti la Youth Exchange Program 2006-2007 au venit in vizita la Bacau. Giovana, Vinicius, Marina, Rhuane din Brazilia, Sarah si Meredith sin SUA si Diego din Mexic au sosit duminica seara de la Eforie unde au participat la Conferinta Districtului 2241. Luni 21 mai 2007 au vizitat municipiul Bacau si Centrul de Cultura George Enescu de la Tescani iar seara au fost invitatii cluburilor Rotary si Rotaract din Bacau. Intalnirea s-a desfasurat la Centrul de Cultura George Apostu.
Coordonatorul grupului, Viorel Brad de la Rotary Club din Arad a prezentar obictivele programului YEP desfasurat sub patronajul Rotary International iar tinerii studenti si-au povestit impresiile de un an de zile petrecut in Romania.
Studentii urmeaza sa plece in tara lor natala in cursul lunii iunie si toti si-au exprimat regretul ca trebuie sa se desparta de Romania si de prietenii pe care si i-au facut acolo unde au studiat.

Galerie foto

Aniversarea lui George Bacovia

In 22 mai 2007 s-au implinit 50 de ani de le moartea marelui poet bacaoan George Bacovia. La Universitatea, care a ales sa poarte numele acestuia, , s-a desfasurat o festivitate de omagiere a poetului . A fost un moment emotionant, de traire bacoviana, mai ales ca participantii s-au intrecut in a combina cuvintele astfel incat sa-l putem simti pe Bacovia aproape.
Rotary Club Bacau a sponsorizat publicarea volumului de poezii „Viori si clavire”; selectia poemelor si traducerea in limba franceza a fost opera d-nei Paula Romanescu.

Galerie foto

Conferinta Districtului 2241
In perioada 17 – 20 mai 2007 un grup de prieteni din RC Bacau au participat la Conferinta Districtului 2241-Romania si Republica Moldova . Evenimentul a avut loc la Eforie Sud, la hotel Flamingo.
Dan, Cristi, Iulian, Sorin si Lena s-au intalnit cu prieteni rotarieni din cele 75 cluburi din district. Conferinta a adoptat hotarari pentru anii urmatori; o hotarare foarte importanta pentru rotarienii moldoveni este ca , pentru anul rotarian 2009-2010 , Guvernatorul districtului va fi Daniel Condurache de la RC Iasi.

Galerie foto

Participarea la chartarea Rotary Club Blaj

In data de 4 mai 2007 a avut loc chartarea clubului RC Blaj. La eveniment au participat 24 cluburi din districtul 2241, Fostii Presedinti Ivan Bloch si Dragos Nitulescu si Presedintele Ales Ovidiu Cos. Din partea Guvernatorului a participat Secretarul Districtului , Petre Diculescu.
Din partea clubului nostru au participat presedintele 2006-2007, Dan Stoica si vicepresedintele 2006-2007, Tobi Covrig.
Le uram prietenilor nostri rotarieni din Blaj sa aiba viata lunga si succes in tot ceea ce si-au propus sa faca pentru comunitatea lor.
Galerie foto

Vizita de la Rotary Club Venezia- Mestre

In data de 23 aprilie 2007 au participat la intalnirea saptamanala a clubului nostru d-l Giandomenico Buragana, Presedinte al RC Venezia-Mestre.
Prin grija clubului din Italia s-a realizat maching-grant-ul de la Centrul Del Bosco din Bacau.
Amanunte se pot vizualiza la pagina cu M.G-uri
Cu aceasta ocazie cei doi presedinti au facut obisnuitele schimburi de fanioane ale cluburilor.
Galerie foto

Concursul ” Icoane , suflet si credinta”

Rotary Club Bacau a sponsorizat actiunea organizata la Centrul de Cultura George Apostu in ziua de Sfantul Gheorghe- 23 aprilie 2007. Ca in fiecare an, la concurs au participat tineri de la foarte multe scoli de arta din Moldova si nu numai.
Clubul nostru a acordat doua premii in valoare totala de 700 roni.

Participarea la PET’s

La sfarsitul lunii martie, Presedintele RC Bacau si secretarul clubului pentru anul 2007-2008, Cristi Lefter si Elena Condrut, au participat la pregatirea anuala organizata de Guvernatorul Districtului 2241. Seminarul a avut loc la Poiana Brasov .

Galerie foto

Vizita delegatiei de la RC Brilon-Madsberg

In perioada 30 martie- 2 aprilie 2007 un grup de 4 prieteni rotarieni de la Rotary Club Brilon-Madsberg din Germania a efectuat o vizita in Bacau.
Delegatia a participat la festivitatea organizata la Ungureni ca urmare a finalizarii Maching- Grant- ului finantat prin Rotary International. Detalii se pot citi la pagina referitoare la MG-uri
D-l Gereon Fritz si prietenii care l-au insotit au participat la intalnirea saptamanala a clubului nostru. Cu aceasta ocazie s-au schimbat fanioanele cluburilor si cadouri simbolice.

Galerie foto

Cadouri cu ocazia Sfintelor Sarbatori de Pasti

A devenit obisnuita pentru clubul nostru de a face cadouri persoanelor in vartsa institutionalizate la Caminul de Batrani din Bacau. Suma alocata pentru acest proiect a fost de 2700 roni. Tinerii rotaractieni s-au ocpat de achizitionarea si impartirea cadourilor pentru cele peste 90 persoane varstnice cazate la centru.

Galerie foto

Bursa pentru Sebastian

Continuam proiectul inceput in anul precedent, referitor la bursa de 150 roni/ luna stabilita pentru elevul din clasa a V-a de la liceul Vasile Alecsandri din Bacau. Tanarul Ghicajan Nicu Sebastian este nevoit sa locuiasca la internatul liceului deoarece familia lui este destramata iar casa din comuna Asau a fost avariata serios dupa inundatiile din vara trecuta.

Calculator si imprimanta pentru Claudiu

Greutatile pe care tanarul Claudiu Botezatu le-a avut de infruntat pana la varsta de 14 ani sunt greu de imaginat si de suportat chiar si pentru persoanele mature calite de obstacolole cu care destinul te incearca. Claudiu are un handicap locomotor sever fiind nevoit sa utilizeze un carucior cu rotile pentru a se deplasa. Vara anului trecut a adus un alt necaz familiei lui, respectiv casa lor din comuna Agas a fost deteriorata sever de inundatiile care s-au abatut peste acele locuri.
Rotary Club Bacau a decis sa sprijine acest tanar sa ramana conectat la lumea inconjuratoare prin achizitionarea unui calculator, a unei imprimante si achitarea conectarii permanente la internet.

Galerie foto

Sponsorizare pentru deplasarea la Bruxell

In cadrul manifestarii „Gala comunitatii bacauane” organizata de Fundatia de Sprijin de Comunitar, clubul nostru s-a angajat sa sponsorizeze cu 200 euro, deplasarea unei studente de la Universitatea George Bacovia la o universitatea din Bruxell. Delegatia de studenti a fost selectata prin grija Prefecturii Bacau.
Rotary Club Bacau a avut placerea sa acorde aceasta sponsorizare domnisoarei Alexandrescu Nicoleta , studenta in anul III la Universitatea din Bacau.

Participarea la „Galele Comunitatii Bacauane”

Fundatia de Sprijin Comunitar ( FSC ) organizeaza anual manifestarea denumita „Galele Comunitatii Bacauane”, actiune prin care organizatia colecteaza fonduri pentru programele de intrajutorare pe care le deruleza. Aceasta actiune a intrat in randul evenimentelor sociale importate in municipiul nostru. Personalitati ale vietii socio-culturale locale primesc diplome de excelenta pentru activitatea lor din cursul anului precedent.
Rotary Club Bacau a sponsorizat aceasta actiune cu suma de 2.000 ron .

web design | seo | hosting