2006

Proiecte 2006

Donatie pentru Centrul Sf. Maria

Membrii clubului nostru au hotarat ca o parte din fondurile stranse ca urmare a concertului de craciun sa fie donate centrului Sf. Maria patronat de RC Bacau.
Au fost achizitionate aparate electrice si electronice : frigider de mare capacitate pentru pastrarea preparatelor alimentare in bune conditii, un aspirator profesional , o combina muzicala care sa le permita sa inregistreze si sa prelucreze programele lor artistice si 6 radio-casetofoane pe care sa le foloseasca in camerele lor.
Cadourile au fost transmise de Mos Craciun ( Sorin Petrescu) . Copii au prezentat piese dintr-un concert care va fi prezentat miercuri 27 dec. 2006 pe Prima TV.

Galerie foto

CONCERT DE CRACIUN 2006
Niciodata sa nu-i uitam pe cei mai tristi ca noi !

In consonanta cu activitatile similare ale prietenilor rotarieni din districtul 2241 Romania- Republica Moldova, clubul nostru a organizat a-IV-a editie a concertului de craciun in data de 16 decmbrie 2006.
Actiunea s-a organizat in scopul colectarii de fonduri pentru semenii nostri pentru care soarta le-a fost mai putin favorabila.
Concertul s-a desfasurat la sala Ateneu din municipiul Bacau si a fost sustinut de Filarmonica Mihail Jora, dirijor Ovidiu Balan. Invitatul special a fost naistul Gheorghe Zamfir.

Galerie foto

Liceul tau antidrog

„Esti mai tare fara droguri” este sloganul sub care se desfasoara proiectul „Liceul tau antidrig” inceput in judetul Bacau prin implicarea Rotaract si a Asociatiei de Dezvoltare Locala Bacau. Rotary Club Bacau este coparticipant la acest proiect care are ca finantator principal Consiliul Judetean Bacau. Proiectul se bucura de sprijinul Centrului de Prevenire , Evaluare si de Consiliere Antidrog Bacau.
Actiunile se vor desfasura in 22 de licee din judetul nostru si vor consta in desfasurarea unor campanii de informare a efectelor nocive a consumului de droguri, alcool si tutun.
Proiectul va dura 6 luni si va implica participarea a 150 de voluntari

Galerie foto

Schimb de fanioane cu RC Eindhoven

In perioada 20 – 23 noiembrie 2006 am primit vizita lui Joost Smits de la Rotary Club Eindhoven din Olanda. Clubul prieten este cel mai vechi club din Eindhoven , aniversand anul acesta 75 ani de existenta. Pintre membrii de marca ai acestui club se remarca fondatorii concernuli Philips.
Vizita s-a desfasurat ca urmare a discutiilor avute in cadrul clubului prieten referitoare la oportunitatile de investitii in judetul nostru. . Prietenul nostru Joost a participat la intalnirea clubului nostru din data de 20 noiembrie 2006.
Ambele cluburi si-au aratat disponibilitatea de a colabora pentru implementarea unor proiecte rotariene in Bacau

Galerie foto

Donatie din partea RC Star Valley – USA

Prin grija prietenului nostru roatrian de la Rotary Club Curtea Veche din Bucuresti – dr. Calomfirescu Marius- am primit vizita unui grup de membri ai Rotary Club Star Valley din Statele Unite ale Americii. Acestia au avut amabilitatea sa doneze 10 truse cu stetoscoape neonatale pentru medicii din judetul nostru . A fost o donatie simbolica care deschide o posibila colaborare in domeniul medical.

Galerie foto

Bursa pentru Sebastian

Clubul nostru a reluat anul acesta o optiune mai veche a membrilor rotarieni, aceea de a sprijini cu burse elevii merituoasi care nu au posibilitati materiale de intretinere.
Rotary Club Bacau a raspuns pozitiv la cerere directorului liceului „Vasile Alecsandri” din Bacau pentru acordarea unei burse elevului Ghicajan Nicu-Sebastian din clasa a V-a .
Ancheta sociala efectuata de functionarii din Primaria ASAU, judetul Bacau, si rezultatele obtinute de elev pe perioada primelor patru clase efectuate in comuna natala, au convins membrii clubului pentru acordarea unei burse lunare in valoare de 150 roni, incepand cu luna octombrie 2006.
Banii vor fi folositi pentru plata cheltuielilor de cazare si masa si pentru achizitionarea unor rechizite scolare.

Sala Multifunctionala in satul Galbeni

In parteneriat cu Primaria comunei Nicolae Balcescu , cluburile prietene RC Bacau si RC Laveno Luino Alto Verbano au demarat un proiect pe termen lung pentru reabilitarea unei cladiri din curtea scolii generale din satul Galbeni. In aceasta cladire functioneaza o gradinita in doua incaperi iar o alta incapere este intr-un stadiu avansat de deteriorare.
Prin proiectul semnat de cele trei parti implicate, se doreste reabilitarea intregii cladiri si transformarea salii neutilizate intr-o sala multifunctionala, in care sa se poata produce : spectacole de teatru, expozitii artistice, artizanale si fotografice, lecturarea de ziare, reviste si carti, conferinte.
Din cauza ca acoperisul era in foarte multe locuri deteriorat iar apa infiltrata afecta tavanul si peretii cladirii, atat pe interior cat si pe exterior, cele doua cluburi au hotarat finantarea inlocuirii complete a intregului acoperis cu materiale de cea mai buna calitate.
Lucrarea a fost finalizata in 26 septembrie 2006.

Galerie foto

Grup de tineri artisti la Piacenza – Italia

Rotary Club Bacau a finantat deplasarea unui grup de 8 tineri la Festivalul Internatioanl pentru tineret de la Ferriere- Piacenza- Italia, in perioada 28 august- 7 septembrie 2006.
Tinerii au sustinut spectacole in doua orase din Italia, au participat la activitati sportive si au organizat un moment intitulat „Ziua Romaniei”.
Prin contractul de sponsorizare , grupul s-a obligat sa promoveze imaginea Rotary Club Bacau si a Rotaract Bacau in localitatile vizitate prin purtarea vestelor Rotaract , afisarea bannerului Rotary Club si inmanarea fanioanelor noastre organizatorilor actiunilor la care au participat

Galerie foto

Parteneriat cu Rotary Club Laveno Luino Alto Verbano – Italia

In perioada 16 – 19 septembrie 2006 , o delegatie condusa de doamna Linda Franzetti – Presedinta Rotary Club Laveno Luino Alto Verbano – a efectuat o vizita de lucru la invitatia clubului nostru.
Inceputul parteneriatului cu prietenii nostri din Italia s-a inregistrat in 2005 cand , beneficiind de o donatie de la ei, s-a modernizat grupul sanitar cu un numar de 8 cabine la scoala din satul Galbeni , comuna Nicolae Balcescu.
In cadru intalnirii clubului din data de 18 septembrie 2006 , cele doua cluburi au semnat un „Agreement of collaboration” , institutionalizand astfel colaborarea pe viitor pe diferite paliere.

Galerie foto

Schimb de fanioane intre doua cluburi prietene

La intalnirea din 24 iulie , Rotary Club Bacau a primit vizita d-lui Christoph Schlenzig, membru al Rotary Club Kalrlsruhe Baden. Aflat in Bacau cu probleme de afaceri, domnia sa a tinut sa fie prezent la intalnirea noastra pentru a schimba impresii despre activitatea celor doua cluburi si pentru a cunoaste membrii clubului nostru.
Momentul solemn al schimbului de fanioane speram sa fie primul pas in consolidarea legaturilor cu prietenii din Karlsruhe si implementarea unor proiecte comune.

Galerie foto

Bucurii pentru copiii de la BARATI

Rotary Club Bacau patroneaza centrul de copii Sf. Maria din Barati. Cu ocazia zilei de 1 iunie, membri ai clubului nostru , au donat centrului o combina muzicala . De asemeni, copii s-au bucurat de un tort urias cu insemnele clubului nostru

Galerie foto

Galeria foto ce cuprinde imaginile tablourilor realizate de participantii la tabara de creatie de la Tescani poate fi accesata prin link-ul de mai jos

Galerie foto

Tabara de creatie Tescani 2006

Rotary Club Arnhem-Rijn Olanda si Rotary Club Bacau au finantat a doua editie a taberei de creatie de la Tescani, in perioada 26 iunie-5 iulie 2006. Tinerii artisti au fost selectati de la Liceele de Arta din Bacau, Neamt si Chisinau; la acestia s-au alaturat doi copii orfani de la Centrul Barati.
D-l Norbert Alexander Lehmann si d-ra Rimka Reijen , studenti la Universitatea de Arta din Arnhem , au impartasit din experienta lor, celor 20 de tineri participanti la tabara.
Profesorii Stanciu Ioan si Luminita Radu au organizat programul zilnic : workshop-uri, excursia la manastirile din Neamt, seri culturale, etc.
La festivitatea de inchidere a taberei au participat d-l Lucian Agaleanu- asistent Guvernator si Victor Mitocaru – vicepresedintele Consiliului Judetean Bacau.

Participarea la ceremonia preluarii mandatului de Guvernator al Districtului 2241

Ceremonia preluarii mandatului de Guvernator al Districtului 2241 – Romania si Republica Moldova pentru anul rotarian 2006-2007, gazduita de Clubul Melody Mamaia, in seara zilei de 30 iunie 2006, a beneficiat de o prezenta impresionanta, menita sa sublinieze importanta evenimentului.
D-l Adrian Nicolaescu a preluat stafeta de Guvernator de la d-l Ivan Bloch.
Din partea clubului nostru au participat d-l Cristi Lefter- presedinte ales 2006-2007 si d-l Sorin Petrescu – secretar 2005-2006

Participarea la Conferinta Districtuala de la Timisoara

Presedintele Rotary Club Bacau , Dan Stoica, a participat la Conferinta Districtului 2241 Romania- Republica Moldova, desfasurata la Timisoara, in perioada 23- 25 aprilie 2006 .
Cu aceasta ocazie a fost prezentat proiectul „Tabara de Creatie Tescani” in cadrul targului de proiecte organizat pe holurile centrului expozitional din Timisoara.

Galerie foto

Concursul „Icoana, suflet si credinta”

Expozitia de pictura religioasa organizata de Centrul de cultura George Apostu din Bacaua ajuns la a XII-a editie. Expozitia s-a desfasurat in perioada sarbatorilor pascale si avut festivitatea de inchidere in ziua de Sfantul Gheorghe.Au expus elevi din liceele de arta din Iasi, Bacau, Neamt, Focsani.
Rotary Club Bacau a oferit premii in valoare de 700 roni pentru castigatorii premiilor I si III.

Galerie foto

Participarea la pregatirea PETS de la Poiana Brasov

Participarea la pregatirea Presedintelui si a Secretarului unui clun este o datorie de onoare pentru cei care exercita vremelnic aceste functii. In acest an , in perioada 12-15 martie 2006, la Poiana Brasov, hotel Alpin, au participat la instruire : Dan Stoica- presedintele RC Bacau 2006-2007 si Romulus Dogaru – secretar RC Bacau 2006-2007

Balul Martisorului

In data de 3 Martie, membrii Rotary Club Bacau si-au invitat cativa prieteni si impreuna cu sotiile au sarbatorit, la clubul Moldova, balul Martisorului . Au participat peste 80 de prieteni. Au fost expuse tablourile pictate in tabara de la Tescani in anul 2005. Banii colectati din vanzarea acestor tablouri vor fi folositi pentru organizarea taberei din vara lui 2006

Participarea la ICC Romania- Israel

In luna ianuarie, prietenul nostru Turcu Ovidiu Leonard , a participat impreuna cu grupul de rotarieni din Romania, la actiunea organizata in cadrul ICC Romania- Israel.

web design | seo | hosting