2005

CONCURSUL ” ICOANE, SUFLET SI CREDINTA”

Sambata, 23.04.2005, au fost selectati o parte din elevii care vor participa la tabara de creatie, care se va desfaura in iunie 2005 la Casa Memoriala “George Enescu” Tescani. Autorii lucrarilor sunt elevii ai scolilor de arta din judetele Bacau, Galati, Buzau, Vaslui.
Juriul format din membri ai clubulu Rotary Club Bacau, profesori ai liceului de arta, dar si maestri consacrati a avut misiunea dificila a de selecta lucrarile cele mai reusite.

Galerie foto

SPONSORIZAREA PREMIEREI PIESEI ” A douasprezecea noapte”

Rotary Club Bacau sustine alaturi de alte ONG – uri din Judetul Bacau, teatrul Municipal George Bacovia. Astfel, duminica, 24.04.2005, ora 19.00 a avut loc premiera piesei “A douasprezecea noapte” de W. Shakespeare. Cu aceasta ocazie a avut loc o actiune de strangere de fonduri pentru sinistratii din zonaBanat. La eveniment au participat oficialitati ale orasului, membrii ai Rotary Club Bacau si Jan Strater, membru al Rotary Club Arnheim din Olanda.

“The 12thnight” by W. Shakespeare, George Bacovia Theatre
Rotary Club Bacau is sustaining George Bacovia Theare together with other Non-Governmental Organizations. Sunday, 24.04.2005, at7 o’clocktook place the premiere of “The 12thnight” by W. Shakespeare. On this occasion a found raising was organized for the victims of calamities from theBanatregion. The local authorities participate on the event, members of the Rotary Club Bac[u and Jan Strater, Rotary Club member from Arnheim,Holland.

Galerie foto

REABILITARE SCOALA – SAT PANU

Membri clubului si-au propus sa caute solutii pentru reabilitarea scolii generale din satul Panu, comuna Stanisesti. Comunitatea este izolata , drumurile de acces sunt aprope impracticabile. Copii din sat au primit in cateva randuri ajutoare constand in incaltaninte, haune, rechizite de la clubul nostru. Impreuna cu Fundatia de Sprijin Comunitar s-au cautat solutii de finantare a reabilitarii scolii dupa studii realizate gratuit de un membru al clubului nostru ( Cristi Lefter) .
In acest an Rotary Club Bacau a finantat inlocuirea ferestrelor cu tamplarie cu gemuri termopan. Lucrarea a fost realizata de firma prietenului nostru Milea.

Galerie foto

AMENAJARE GRUP SOCIAL LA SCOALA DIN SATUL GALBENI

Cu sprijinul prietenilor de la Rotary Club Alto Verbano din Italia s-a finantat reamenajarea grupului social de la scoala generala din satul Galbeni, comuna Nicolae Balcescu. Investitia derulata prin clubul nostru a fost de 75 milioane lei. Efortul financiar a ajutat la finalizarea investitiei de la scoala respectiva care era stopata din lipsa de fonduri.

Galerie foto

EDITARE CARTE

A devenit o obisnuinta ca Rotary Club Bacau sa sprijine editarea de carte scrisa de autori bacaoani sau nascuti pe meleaguri bacaoane. In acest an a fost donata suma de 65 milioane lei pentru cartea „Omagiu” a scriitorului poetului si omul de stiinta CD Zeletin.
Autorul s-a nascut in 1935 in comuna Burdusaci din judetul Bacau; dintre lucrarile sale amintim : Calatoriile spre transparenta, Respiro in amonte, Gaura-n cer, Andaluzia, Ideograme pe nisipul coridei, Adagii, Amar de vreme, etc.

Galerie foto

CONCERTUL DE CRACIUN

In fiecare an Rotary Club Bacau organizeaza „Concertul de Craciun” la sala Ateneu. In acest an actiunea s-a bucurat de sprijinul Consiliului Judetean Bacau, personal a domnului Presedinte Dragos Benea.
Cei peste 320 de spectatori s-au bucurat de un concert extraordinar pregatit de maestrul Ovidiu Balan. Din banii colectati au fost daruite cadouri de sarbatori pentru persoanele institutionalizate de la Azilul de batrani din Bacau si pentru copii de la Casa Sfanta Maria.

AJUTA-TI APROAPELE !

Proiectul a fost derulat ca urmare inundatiilor din vara anului 2005. Clubul Rotary Bacau a primit, prin Fundatia Rotary – District 2241, de la cluburile Rotary din Germania , incaltaminte noua de cea mai buna calitate. Prin intermediul cluburilor prietene din Vrancea, Neamnt, Iasi si cu sprijinul Rotaract Bacau, cele 3500 perechi au fost distribuite sinistratilor din zonele respective.
Pentru judetul Bacau actiunea s-a desfasurat in a doua jumatate a lunii noiembrie 2005 si a inclus 4 comune de pe Valea Muntelui – zona cea mai grav afectata de inundatii.

Galerie foto

TABARA DE PICTURA DE LA TESCANI
proiect finantat de Rotary Club Arnhem-Olanda si Rotary Club Bacau.

Prietenii rotarienii din cele doua cluburi si-au propus sa promoveze la Tescani o tabara de pictura pentru tinerii liceeni talentati. Se doreste ca aceasta tabara sa devina in timp tabara international de pictura. La prima editie au participat 20 tineri din Bacau si 3 studente din Olanda.Tematica taberei a fost „George Enescu – 50 de ani de la moarte compozitorului”.

Cei de 23 de tineri au beneficiat de sprijinul material al cluburilor din Arnhem si Bacau pentru a lucra si a petrece o saptamana in tabara oragnizata la Centrul de Cultura „George Enescu” de la Tescani.

In grup s-au integrat si 4 copii institutionalizati : 2 copii de la Casa de copii „Sfanta Maria” ( institutie patronata de Clubul din Bacau) si 2 copii de la Asociatia Betania din Bacau. Acestia au pictat alaturi de prietenii lor de Liceul de Arta din Bacau si de studentele din Olanda.
Lucrarile vor fi licitate la diferite ocazii iar banii colectati vor fi folositi pentru organizarea taberelor din anii urmatori

Galerie foto

web design | seo | hosting