2002

Proiecte 2002

14, 15, 16 decembrie 2002 clubul nostru a primit un oaspete în persoana lui Karl Heinz Wolff, coordonator al Match Grant-urilor din N-E Europei . Dumnealui a făcut o vizită de monitorizare a Match Grant-ul nr. 14.925 de la Casa de copii de la Barați.

06 decembrie 2002, zâmbete și voie bună pentru copii de la Match Grant –ul: Casa de copii Barați de ziua Sfântului Nicolae. 67 de copii orfani, din așezământul de la Barați, au primit de Moș Nicolae, o vizită din partea membrilor Clubului Rotary. Spectacolul autentic oferit de copii a fost urmat de venirea lui Moș Nicolae, încarcat cu hăinuțe și dulciuri pentru cei prezenți.

În octombrie 2002, Rotary Club Neamț, motivat de înființarea Rotary Club Bacău, transferă către clubul din Bacău un proiect, aflat în derulare, de tipul Match Grant– Casa de Copii Barați. Sponsorii acestui Match Grant au fost Districtul 7790 Quebec, Canada și Rotary Club Piatra Neamț.

03 octombrie 2002 în urma inundațiilor care au avut loc în Comuna Ștefan cel Mare, clubul a acordat sprijin pentru reconstrucția caselor sinistraților constând în uși și ferestre din lemn.

ROTARY CLUB BACAU

La data de 28 iunie 2002, Centrul International de Cultura „George Apostu” din Bacau a gazduit festivitatea de Chartare a Rotary Club Bacau.
Rotary Club Bacau are la Chartare 38 de membri fondatori, iar astazi sunt in club 36 de membri activi. Clubul a fost “nasit” de Rotary Club Iasi, Rotary Club Iasi 2000 si Rotary Club Valcea.
Intalnirile clubului au loc in fiecare zi de luni a saptamanii, ora 20.00, la Centrul International de Cultura „George Apostu” Bacau, din strada Crangului, nr 18.

FESTIVITATE DE CHARTARE ROTARACT CLUB BACAU

Statiunea Slanic Moldova a gazduit, in data de 1 noiembrie 2003, festivitatea de Chartare a Rotaract Club Bacau. Moment al maturitatii organizatorice, Chartarea clubului a insemnat o ceremonie desfasurata intr-o succesiune stricta, cu respectarea tuturor etapelor si normelor interne, prin care se acorda recunoasterea oficiala a infiintarii de catre Rotary International.
Desfasurat intr-o atmosfera solemna, evenimentul a beneficiat de prezenta a doi dintre asistentii districtuali 2241, respectiv Dan Dunarentiu si Ion Mihalache, a circa 55 de membri ai cluburilor Rotary din Bacau, Onesti, Birlad si Braila, precum si a peste 30 reprezentanti ai Cluburilor Rotaract din tara: Iasi 2000, Suceava, Bistrita Nasaud, Baia Mare, Oradea, Vaslui, Constanta, Braila, Pitesti, Bucuresti, Chisinau. La festivitate au fost prezenti doi adolescenti care sunt cuprinsi in programul Schimb de Tineri din Mexic si Brazilia, iar consilierii lor din Rotary Onesti si Rotary Baia Mare au tinut ca acestia sa participe la o actiune de chartare rotaractiana.
Nasii spirituali ai clubului bacauan au fost Rotary Club Bacau si Rotary Club Onesti.
Ceremonia a debutat cu prezentarea actiunilor comunitare intreprinse de membrii Rotaract Club Bacau. Dupa cuvintele de deschidere si felicitare sustinute de Doru Simovici, past president Rotary Club Bacau si Cezar Olteanu presedinte Rotary Club Onesti, Dan Dunarentiu asistent districtual si Radu Armasu, reprezentantul Ditrictului 2241 Rotaract Romania si Republica Moldova a urmat prezentarea individuala a membrilor Rotaract Club Bacau si inmanarea insignelor. Semnarea Chartei care atesta recunoasterea Rotaract Club Bacau de catre presedintii Rotary Club si Rotaract Club Bacau i-a urmat traditionala lovire a clopotului special primit cu aceasta ocazie. Sunetul percutant si cu rezonante multiple, rezultat prin lovirea clopotului cu un instrument anume a electrizat intreaga asistenta, alaturi de clinchetul suav al ciocnirilor paharelor de sampanie. Ceremonia a continuat cu o cina festiva, iar atractia serii au constituit-o vitelul la protap si focul de artificii.
Desi punctul central al manifestarilor organizate de Rotaract Club Bacau a fost ceremonia de Chartare, acestea au durat trei zile, in perioada 31 octombrie – 2 noiembrie si au curprins si alte evenimente specifice: un interesant training cu tema: “comunicare si motivare” sustinut de CODECS, o intïżœlnire intre reprezentantii Rotary Club Bacau si reprezentantii Districtului 2241, vizitarea Statiunii Slanic Moldova si testarea karturilor la Pista de Karting Selena Bacau.

SOLIDARITATE COMUNITARA DE PASTE „CADOURI DE PASTE”

Sfintele sarbatori de Paate reprezinta, pentru majoritatea romanilor, momente de reculegere si multumire sufleteasca, dar si de solidaritate cu unii membri ai comunitatii, pentru care soarta nu a fost prea generoasa. Pentru ca si acesti semeni ai nostri sa impartaseasca, la aceasta mare sarbatoare crestina, aceleasi ganduri de bucurie si speranta, Rotary Club Bacau si Rotaract au organizat miercuri, 23 aprilie a.c., o actiune de ajutorare.

Desfaurata pe raza municipiului Bacau, actiunea a avut o amploare deosebita, oameni din toate cartierele primind cadouri de la un „iepuras” considerat pana atunci himeric. Peste 100 de persoane au beneficiat de mici cadouri de Paste, constand in produse alimentare specifice acestei sarbatori. „Mi-ati facut o surpriza placuta!”, „Maica, la cei 73 de ani ai mei nu mi s-a mai intamplat niciodata asa ceva!”, „Sa va dea Dumnezeu sanatate!”, „O sa am si eu bunatati pe masa de Paste” – au exclamat surprinsi acestia.

Fondurile au fost asigurate de Rotary Club Bacau si de Rotaract, cu sprijinul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Bacau. Faptul ca s-a putut organiza o actiune de amploarea acesteia, care sïżœ sprijine oameni aflati momentan in nevoie, este un semn al unei solidaritati comunitare care nu s-a pierdut. Uneori, oamenii nu stau sub vremuri.

Galerie foto

web design | seo | hosting