Maching Grants

Education and advancement of youth in Margineni- Bacau

Discutiile referitoare la un eventual proiect in comuna Margineni au fost initiate de parintele Ciceu Jerom, un om care a depus mult suflet in diferite actiuni de promovare a tinerilor din comuna lui natala. Fundatia CUBUS, condusa de Iustin Herciu , s-a implicat voluntar in a pune in functiune acest proiect si care au fost de fapt beneficiarii finali..

Prin acest proiect s-a dotat o sala cu 7 calculatoare , un server, o imprimanta, licente soft, videoproiector, ecran, mobilier adecvat. Valoarea proiectului a fost de 23.060 $ .Suma a fost donata de Fundatia Rotary International, RC Geras-Waldviertel ( Austria) , RC Rodekro ( Danemarca), RC Bacau. Evenimentul inaugural s-a desfasurat in octombrie 2007 in prezenta unei delegatii numeroase de la cluburile partenere.

Maching Grants  # 59082

Centrul de recreere pentru tineret Don Bosco – Bacau

La initiativa Rotary Club Venezia Mestre – D 2060 s-a elaborat proiectul pentru dotarea cu tehnologie moderna a Centrului Don Bosco din Bacau, condus de parintele Tiziano.
La aceasta initiativa s-au alaturat urmatoarele cluburi rotariene din Europa : RC La Celle St. Coud, RC Binche, RC Marlow, RC Noale dei Tempesta, RC Bacau. Districtul 2060 – Italia si Fundatia Rotary International au contribuit substantial la bugetul acestui proiect.
Scopul acestui proiect a fost de a instrui tinerii din Bacau in a folosi tehnologia informatica moderna,  prin dotarea laboratorului existent la centrul Don Bosco din Bacau. Tinerii au putut invata sa foloseasca sistemul Linux si limbajul de programare Java.
Proiectul a facut posibila updatarea calculatoarelor existente la centru si montarea dispozitivelor care sa faca posibila operarea in sistem Linux.
Instructori din Italia au venit in trei randuri sa prezente noutatile in domeniu tinerilor care frecventeaza centru. Amanunte puteti citi in MG Application.

match grant 1

Maching Grants # 57975
Imbunatatirea conditiilor hoteliere la caminul-spital Ungureni
Povestea acestui matching-grants a inceput atunci cand un Past-President al RC Brilon-Madsberg Germania a vizitat pentru prima oara caminul-spital din comuna Ungureni. Din acel moment a organizat mai multe actiuni de ajutorare pentru persoanele defavorizate din respective institutie.
Din nefericire, Hugo Kaeffer a avut un destin tragic. Prin testament a donat 15.000 $ pentru realizarea unui proiect la Ungureni. Prietenii rotarieni din  Germania, Fundatia Rotary International si Rotary Club Bacau  au contribuit suplimentar reusind sa finanteze un proiect de peste 35.000 $

Proiectul a insemnat dotarea cu :48 paturi, noptiere si saltele cu husa protectoare pentru 6 saloane cu pacienti

Instalatie de sonorizare compusa din : statie de amplificare cu radio si CD player, calculator, imprimanta, microfon, 8 difuzoare

Proiectul a fost finalizat in martie 2007. La inaugurare au participat  Gereon Fritz  –  Past President RC Brilon- Madsberg, sotia acestuia Marie- France si vaduva lui Hugo impreuna cu fiul acestuia, Andreas.

salon salon salon ungureni ungureni ungureni ungureni ungureni ungureni ungureni pat ungureni paturi ungureni sponsori ungureni sponsori ungureni sponsori ungureni

web design | seo | hosting